Меню сайта
Категорії розділів
Новини [466]
Оголошення [94]
Вітання [49]
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Пользователі відсутні...

[ Хто нас сьогодні відвідав ]
Г Hauiональна дитяча гаряча лінія Hauiональна гаряча лінія АКТУАЛЬНО ПРО COVID-19 Гаряча лінія управління освіти Гаряча лінія харчування
Главная » 2014 » Март » 12 » 200 річчя Шевченка
08:45
200 річчя Шевченка

Є дні, що минають і непомітно зникають без сліду. Нічого не залишають по собі, нічого не знаменують собою. Але є день, що ніколи не минає, що завжди з нами. Бо він увібрав у себе безсмертне дихання душі. Бо він такий великий і незбагненний, як життєдайний дощ, як весняний вітер, як щедре сонце. 

Україна у долі своїй має такий день – 9 березня. День, який явив світові славу і гордість українського народу - Тараса Шевченка. Його ім’я святе для кожного українця. Шевченко  залишив нам свої неоціненні духовні надбання – твори і світлу пам’ять про себе. Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, сильних кликав на подвиги, у слабких вселяв надію і віру. Саме тому, з метою вшанувати видатного українськог опоета та художника Тараса Григоровича Шевченка, 5 березня в актовій залі Херсонської ЗОШ №37 зібрались небайдужі люди до історії, сьогодення та майбутньогоУкраїни.  5 березня 2014 року в відбулося свято, присвячене 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка. Для глядачів, які наповнили затишну залу школи, учні підготували літературно-музичну композицію «Вшановуємо пам’ять Тараса Шевченка». Старшокласники – учні 9, 10, 11 класів (Суріна М., Запорожець О., Білецька С.) порадували всіх присутніх інсценізацією «Муза. Доля. Слава», вдало перенісши глядачів на зустріч із Тарасом Шевченком. Максименкова С. і Покутній К. представили увазі глядачів один із епізодів дитинства Шевченка. Програма свята  включала декламацію віршів та виконання музичних творів за поезіями Т.Г.Шевченка (хор та соло під керівництвом учителя музики Бербенець Н.І).  Крім того, учасники вечора мали змогу поспілкуватися  з Тарасом Шевченком, роль якого виконував батько учня 5-А класу Покутній С.В..

Нехай же в кожній хаті на чільному місці лежить «Кобзар», хай у кожній світлиці заквітне портрет Шевченка, щоб слово Тарасове світило старому і малому, щоб слово його, незабуте і нині, вічно ходило по Україні.















Категория: Новини | Просмотров: 522 | Добавил: Tatyana | Рейтинг: 0.0/0
Мій кабінет
08:05
Вы вошли как: Гость
ОЛІМП
Інформ. джерела
  • Управління освіти Херсонської міської ради
  • Методичний кабінет
  • Програми для всіх
  • Світ розваг
  • Найкращі сайти
  • Пошук
    Hauiональна гаряча лінія офіційний веб-сайт системи Безоплатної правової допомоги Міська дитячя екологічна конференція «Карантин нам не завада!»(

    Херсонська загальноосвітня середня школа І-ІІІ ступенів №37 ім. В. Дробота©DjVVS©2011-2024