Меню сайта
Категорії розділів
Новини [466]
Оголошення [94]
Вітання [49]
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Пользователі відсутні...

[ Хто нас сьогодні відвідав ]
Г Hauiональна дитяча гаряча лінія Hauiональна гаряча лінія АКТУАЛЬНО ПРО COVID-19 Гаряча лінія управління освіти Гаряча лінія харчування
Главная » 2017 » Октябрь » 12 » Рік німецької мови
17:10
Рік німецької мови

Навчальний 2017-2018 рік оголошено Роком німецької мови в Україні та української мови в Німеччині.

Організаторами Українсько-німецького року мов 2017/2018 є Міністерство закордонних справ ФРН, Посольство Німеччини в Україні та Goethe-Institut в Україні (координація проекту) за домовленістю з Міністерством освіти і науки та Міністерством закордонних справ України.

            Метою Українсько-німецького року мов є поглиблення існуючої співпраці між установами освіти та культури обох країн , започаткування нових довгострокових партнерських стосунків і проектів.

            Німецька сьогодні – перша найпоширеніша мова у Європі і друга за популярністю іноземна в Україні. Тож варто детальніше її розглядати та пізнавати.

            Учні нашої школи в цьому році мають також факультатив з німецької. Робота факультативу  обиралася  для розширення  загального кругозору учнів, усвідомлення значень мовних явищ, іншої системи понять, за допомогою якої сприймається дійсність;  розуміння особливостей власного мислення;  зіставлення 2-ї іноземної мови з 1-шою; оволодіння знаннями про культуру, історію, реалії та традиції країни, мова якої вивчається (країнознавство, лінгвокраїнознавство);  залучення учнів до діалогу культур (іншомовної та рідної); уміння використовувати у разі необхідності різноманітні стратегії для задоволення дидактичних потреб (працювати з книжкою, підручником, словником, довідковою літературою, тощо.)

          Необхідно зазначити, що  проводиться ретельна підготовка до занять,використовуються інтерактивні технології навчання(«Робота в парах», «Мікрофон», «Мозковий штурм», «Навчаючи—учусь»), застосовуються дидактичні ігри у процесі навчання,

проводяться уроки-підготовки до свят,

пропонується робота з ресурсами Інтернету.

 Другий рік поспіль учні нашої школи відвідують Херсонську універсальну наукову бібліотеку імені Олеся Гончара, де для них координатор роботи проекту «Мова. Культура. Німеччина» Гете-Інституту в Україні Оксана Андріївна Кордонюк проводить цікаві та пізнавальні уроки німецької мови. Учні виконують граматичні та лексичні вправи, відповідають на питання за малюнком, співають німецькі пісні, отримують подарунки.

12 жовтня 2017 року учням 5-Б класу також пощастило побувати на уроці за темою «Навчальна пісня на уроках німецької мови» в бібліотеці, де вони навчалися правильній вимові, закріпляли знання алфавіту, вивчили дні тижня, були познайомлені з культурою мови країни, яку вивчають.

Категория: Новини | Просмотров: 469 | Добавил: DjVVS | Рейтинг: 0.0/0
Мій кабінет
17:28
Вы вошли как: Гость
ОЛІМП
Інформ. джерела
  • Управління освіти Херсонської міської ради
  • Методичний кабінет
  • Програми для всіх
  • Світ розваг
  • Найкращі сайти
  • Пошук
    Hauiональна гаряча лінія офіційний веб-сайт системи Безоплатної правової допомоги Міська дитячя екологічна конференція «Карантин нам не завада!»(

    Херсонська загальноосвітня середня школа І-ІІІ ступенів №37 ім. В. Дробота©DjVVS©2011-2024